Avantatges i diferències del 4G-LTE/LTE+ davant del WiMAX

Les nostres SIM amb descàrrega de dades il·limitades milloren la latència i no limiten el consum de dades d'Internet.

Els routers 4G-LTE+ permeten velocitats de descàrrega de fins a 180 Mbps sent una alternativa molt interessant a llocs on no hi ha fibra. Els problemes de desplegament de la fibra en entorns amb poca densitat de població estan provocant dificultats de connexió a Internet. Cosa que sembla impensable avui dia en una civilització hiperconnectada i hiper informatitzada.

Som conscients que les tecnologies de comunicacions mòbils s'han desenvolupat ràpidament en els darrers anys, a causa de l'augment de la demanda de serveis d'Internet des de terminals mòbils amb una millor qualitat dels serveis ofertats. A més, la indústria de telecomunicacions sense fil continua treballant per millorar el sistema augmentant la seva capacitat, optimitzant l'eficiència espectral i reduint la latència.

Aquí entren en rivalitat dues tecnologies: D'una banda els sistemes WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) i els 4G-LTE/4G-LTE+ (Long Term Evolution), tots dos neixen amb la meta de proveir veu, dades, vídeo i serveis multimèdia a telèfons mòbils i també per implementar-se a nivell domèstic amb altes velocitats i amb un baix cost. No obstant, no estem davant del mateix comportament.Velocitat de descàrrega

 Mentre que a la tecnologia WiMAX, és possible assolir velocitats similars a les d'un ADSL comú a partir de 7 Mbit/s en descàrrega i 1 Mbps en càrrega; la tecnologia 4G-LTE que fem servir a Hola-wifi.com aconseguim descàrregues de fins a 90Mbps simètriques. Si optem per la tecnologia 4G-LTE+, les velocitats de descàrrega arriben fins als 180 Mbps i les de pujada arriben als 50 Mbps.

I sense aquestes velocitats, difícilment avui dia, la connexió a internet ens servirà perquè el problema rau en la manera com consumim dades. Spotify, youtube, la televisió a la carta i les plataformes de contingut audiovisual (Netflix, HBO…), les videoconferències, el teletreball, les xarxes socials (tik tok, facebook, instagram…), els jocs en línia… Tot això requereix de unes bones connexions amb altes velocitats de transferència i millor disponibilitat.

Tecnologies com el WiMAX permeten que els usuaris puguin connectar-se, però, el rendiment d'aquestes xarxes està molt per sota de la tecnologia 4G-LTE, ja que la latència (el temps que es triga que apareguin les cerques en pantalla) és molt més gran.

Una altra de les diferències entre 4G LTE i WiMAX és que funcionen en diferents freqüències. Mentre que les connexions WiMAX estan dissenyades per funcionar amb noves implementacions, les 4G-LTE funcionen amb routers de banda ampla, que això sí, funcionen millor depenent de la proximitat de l'usuari a la torre. Sens dubte, els 4G-LTE/LTE+ surten guanyant per golejada en rapidesa.

A Molawifi.com apostem per la tecnologia 4G-LTE/LTE+ amb routers que, convenientment instal·lats, permeten captar un senyal potent que ens permeti desenvolupar-nos al món digital; encara que també, en cas que sigui necessari, també es pot instal·lar una antena direccional per amplificar aquest senyal a zones on la cobertura és limitada.

Les SIM també funcionen amb la xarxa 5G allà on aquesta tecnologia estigui disponible, en aquest cas caldrà disposar d'un router 5G que es connectarà a la xarxa 5G a les zones on hi hagi cobertura 5G ia la xarxa 4G/4G+ als llocs on 5G no estigui disponible.

La xarxa 5G ofereix velocitats i latències pròpies de la tecnologia de fibra òptica.